Podrška 091 762 7441
Besplatna dostava U RH za narudžbe iznad 70 €

Zagrebački antikvarijat gdje se putuje kroz vrijeme

Jeste li znali da je Francuska revolucija potakla nastanak antikvarijata? Zanimljiva je to informacija jer zapravo, nikada se nismo pitali od kada i zašto postoje antikvarnice, ta prekrasna mjesta u kojima putujemo kroz vrijeme.

Tada su se na tržištu pojavile knjige i inventar iz plemićkih dvorova i samostana i tako je krenulo skupljanje, otkupljivanje, prodavanje starih rariteta i dragocjenosti. Tijekom vremena antikvarijati se profiliraju u knjižne antikvarijate i antikvarijate umjetnina i starih predmeta.

Postoje ta mjesta koja volimo, u koja virimo, zalazimo, zaljubljujemo se. Uvijek im se vraćamo i nerijetko sa sobom dovodimo drage nam ljude kako bi se i oni zaljubili u njih, kako bi ih i oni zavoljeli i širili dalje, svojim nekim drugim dragim ljudima, tu istu ljubav koju tamo osjećamo. Jedno od takvih mjesta je i antikvarijat Vremeplov u Zagrebu, u Lopašićevoj ulici. No, krenimo od početka…

Antikvarijat Vremeplov

Prvi antikvarijati u Hrvatskoj pojavili su se početkom dvadesetog stoljeća, prvi znanstveni datira u 1903. godinu, a mnogi “stari” antikvarijati zapravo više ne postoje i njihova mjesta su zauzeli neki novi. Priča antikvarijata Vremeplov počinje 1963. godine kada je otac Tamare Vučić kao petogodisnjak počeo sakupljati poštanske markice. U isto to vrijeme u Puli, jedna mala djevojčica (Tamarina majka) gutala je knjige i sanjala da će jednog dana imati antikvarijat jer su njezini djed i baka imali nakladničku i izdavačku kuću “Lipski” u Travniku, čije se razglednice i dandanas pronalaze po cijelom svijetu.

Pročitajte više >>

Preko 50000 artikala

Velika kolekcija naslova

Besplatna dostava

Za narudžbe iznad 70 €

Brza dostava

Hrvatska pošta - naš partner u dostavi

Sigurna kupovina

SSL certifikat i WSPay