Podrška 091 762 7441
Besplatna dostava U RH za narudžbe iznad 70 €

Uvjeti kupnje

1. Kupac i osobni podatci Kupca

Ovi Opći uvjeti definiraju Kupca kao fizičku ili pravnu osobu koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice www.antiqueshop.hr u vlasništvu tvrtke VREMEPLOV RAZGLEDNICA d.o.o ., Ulica AVENIJA MARINA DRŽIĆA broj 8. ZAGREB. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba, odnosno pravna osoba koja prihvaća ove opće uvjete poslovanja. Maloljetne osobe, djelomično ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu naručivati artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Kupac je osoba koja naručuje i plaća proizvod, i kojoj se po uplati proizvod dostavlja. Kupac može proizvod naručiti i kupiti za treću osobu (u daljnjem tekstu Primatelj), te tada proizvod dostavljamo na adresu Primatelja. Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podatci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je ovlašteni korisnik kreditne kartice, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zaprjeke pri naručivanju i kupnji proizvoda od VREMEPLOV RAZGLEDNICA, tj. za kupnju putem web trgovine. VREMEPLOV RAZGLEDNICA sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

2. Kupnja u web trgovini

Kupnja u web trgovini obavlja se pregledom ponude, odabirom, te stavljanjem proizvoda u košaricu. Cijene proizvoda istaknute su uz sami proizvod i vrijede za sve oblike plaćanja. Kupac proizvoda ne mora biti registrirani korisnik da bi obavio kupnju.

Kupac plaćanje može realizirati na sljedeće načine:

  • kreditnom karticom za koju VREMEPLOV RAZGLEDNICA ima sklopljen ugovor o prihvaćanju, a koje su navedene na stranici.
  • e-bankingom
  • općom uplatnicom ili virmanom

Kod plaćanja kreditnom karticom transakcija se najprije prosljeđuje na predautorizaciju, a konačna autorizacija obavlja se tek kada se utvrdi dostupnost svih naručenih proizvoda. Ako je narudžba ispravno zaprimljena, VREMEPLOV RAZGLEDNICA će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju da VREMEPLOV RAZGLEDNICA ne može isporučiti naručeni artikl, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu. Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, ili je narudžbu moguće samo djelomično kompletirati, VREMEPLOV RAZGLEDNICA će obavijestiti Kupca o proizvodima koji trenutačno nisu raspoloživi, te ga izvijestiti o roku u kojemu su proizvodi dobavljivi.

Kupac može odlučiti hoće li odustati od kupnje u cijelosti, hoće li kupiti samo trenutno raspoložive artikle, ili će čekati da se cijela narudžba kompletira. Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabran e-banking, opća uplatnica ili plaćanje gotovinom, VREMEPLOV RAZGLEDNICA se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 8 radnih dana.

Nakon isteka toga roka, VREMEPLOV RAZGLEDNICA ne jamči raspoloživost proizvoda. Kupac, da bi uspješno dovršio kupnju, dužan je popuniti sve ponuđene obrasce u procesu kupovine. U slučaju da se podatci Kupca razlikuju od podataka Primatelja, Kupac je dužan upisati i Primateljeve podatke. Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, VREMEPLOV RAZGLEDNICA isporučuje u najkraćemu mogućem roku.

Kreditne kartice

American Express, MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Discover i DinaCard.

American Express Diners Club International Discover Dinacard MasterCard Maestro Visa

Naručene proizvode s troškovima dostave (ako ih ima), Kupac će Prodavatelju platiti kreditnom karticom, pouzećem prilikom dostave robe ili virmanskom uplatom na Internet stranici prodavatelja preko WS Paymet Gateway-a sa American Express, Diners, Visa ili Maestro i MasterCard karticama. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

Izjava o konverziji (u slučaju kupovine iz inozemstva)

Sva plaćanja bit će izvršena u Hrvatskim kunama. Prilikom naplate Vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u Vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.

3. Naplata/autorizacija transakcija

Sva plaćanja mogu se obaviti u HRK (hrvatskim kunama). U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu. Podatci o kreditnim karticama Kupca NE NALAZE se u VREMEPLOV RAZGLEDNICA bazi podataka, već samo i isključivo na serveru banke. VREMEPLOV RAZGLEDNICA nema uvid u bankovne podatke Kupca.

4. Proizvodi u ponudi web trgovine

Proizvodi u ponudi web knjižare sadržani su u VREMEPLOV RAZGLEDNICA bazi podataka. VREMEPLOV RAZGLEDNICA ne jamči da je proizvod na fotografijama u svakom detalju identičan originalu, posebice uslijed različitih postavki monitora, percepcije boja itd. U takvim slučajevima ne radi se o nedostatku proizvoda. Podatci o proizvodima (opis, cijena) podložni su tipografskim pogrješkama, tehničkim nepravilnostima web poslužitelja, napadu malicioznih programa na stranice itd. U slučaju očitih pogrješaka ili netočnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim u web trgovini zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

5. Dostava

Na svakoj zaključenoj narudžbi naznačena je cijena poštarine. Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda. Kupljeni proizvodi mogu se dostaviti na području Republike Hrvatske, kao i u inozemstvu, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavnih službi HP i HP Express. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno Primatelju vrati VREMEPLOVU RAZGLEDNICA jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-poštom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:

  • da se naručeni proizvod na zahtjev Kupca ponovno dostavi na adresu Kupca odnosno Primatelja
  • da naručeni proizvod preuzme na adresi prodajne jedinice VREMEPLOVA ZAGLEDNICA (ANTIKVARIJAT U ULICI RADOSLAVA LOPAŠIĆA 11, Zagreb) uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja.

6. Ostali uvjeti

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. VREMEPLOV RAZGLEDNICA ima pravo jednostrano promijeniti ove Uvjete prodaje bez prethodne najave. Sve kupljene proizvode VREMEPLOV RAZGLEDNICA će isporučiti po uvjetima važećim u trenutku primanja narudžbe.

7. Primjena Uvjeta prodaje

Korištenjem usluga web trgovine prihvaćate ove Uvjete prodaje. Ove web stranice sadrže informacije o VREMEPLOV RAZLEDNICA proizvodima i uslugama te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web trgovina. VREMEPLOV RAZGLEDNICA ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

8. Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe te prihvaća da one čine sastavni dio ugovora.

9. Zaštita kupaca

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce

WSpay™ sustav koristi najviše standarde zaštite i privatnosti podataka

Svi trgovci koji koriste WSpay™ su uključeni u 3D secure zaštitu, čime se jamči korisnicima shopa da je kupnja sigurna

Brojevi kreditnih kartica kupaca se ne čuvaju na sustavu a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka

Certifikacija po PCI DSS standardima

WSpay™ sustav radi kontinuirano na povećanju sigurnosti i potvrđivanju toga. Od ove godine će biti potvrđeno da posluje po najvišim standardima koji kartičar propisuje.

PCI Data Security Standard (PCI DSS) je norma koja definira sigurnosne mjere za obradu, spremanje i prenošenja (komunikaciju) kartičnih podataka.

     

Potvrda narudžbe

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

10. Povrat i reklamacije

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu  VREMEPLOV RAZGLEDNICA za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i  VREMEPLOV RAZGLEDNICA, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem  VREMEPLOV RAZGLEDNICA web shopa uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu  VREMEPLOV RAZGLEDNICA na jedan od slijedećih načina:

·       odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik antiqueshop.hr,

·       odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik antiqueshop.hr,

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

c) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, VREMEPLOV RAZGLEDNICA  zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

d) Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između VREMEPLOV RAZGLEDNICA  i korisnika kao kupca.

e) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

f) Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Preuzmite obrazac ovdje

»Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati na info@antiqueshop.hr

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

g) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

   - Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

- ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,

- ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

- ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,

- ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te

- ako je predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti VREMEPLOV RAZGLEDNICA o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom preporučenom pošiljkom na adresu VREMEPLOV RAZGLEDNICA, Radoslava Lopašića br.11, 10 000 Zagreb, elektroničkom poštom na info@antiqueshop.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, te putem obrasca za podnošenje prigovora potrošača.

Link za preuzimanja obrasca: http://potrosac.mingo.hr/slike/dokumenti_3/g2013/m11/x1345669925282738.pdf.

Ispunjeni obrazac za prigovor šalje se na email adresu : info@antiqueshop.hr.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada VREMEPLOV RAZGLEDNICA , odnosno VREMEPLOV RAZGLEDNICA zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca VREMEPLOV RAZGLEDNICA može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu VREMEPLOV RAZGLEDNICA (antiqueshop.hr), VREMEPLOV RAZGLEDNICA, Radoslava Lopašića br.11, 10 000 Zagreb,  bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je VREMEPLOV RAZGLEDNICA , odnosno VREMEPLOV RAZGLEDNICA-u, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida se javi na shop@antiqueshop.hr  kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti VREMEPLOV RAZGLEDNICA iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio VREMEPLOV RAZGLEDNICA o jednostranom raskidu Ugovora.

h) U slučaju materijalnih nedostataka prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke (npr. oštećenje ambalaže), kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak,  te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak. 

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (npr. proizvod je slomljen, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda bez korištenja, montaže, odnosno stavljanja proizvoda u funkciju, a što je utvrđeno od strane ovlaštenog servisa – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili umanjenje cijene.  

i) Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača imaju jamstveni list. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa i jamstvenog lista. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Uz opis proizvoda nalazi se podatak na koji period je osigurano jamstvo za određeni proizvod.

U slučaju izdavanja jamstvenog lista kojim proizvođač jamči ispravnost proizvoda u tijeku određenog vremena, kupac može, ako proizvod nije ispravan zahtijevati da se taj proizvod u razumnom roku popravi, ili da mu se umjesto popravka preda drugi takav ispravan proizvod. Ukoliko za vrijeme trajanja jamstvenog roka nastupi neispravnost proizvoda isti se dostavlja u ovlašteni servis naveden u jamstvenom listu.

Pravo na korištenje jamstva ostvaruje se isključivo uz predočenje računa. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.
Zadržavamo pravo pogreške u fotografiji proizvoda. Fotografija proizvoda može biti simbolična i ne opisuje nužno sam proizvod.

Preko 50000 artikala

Velika kolekcija naslova

Besplatna dostava

Za narudžbe iznad 70 €

Brza dostava

Hrvatska pošta - naš partner u dostavi

Sigurna kupovina

SSL certifikat i WSPay